Welkom op hulpdienstennieuws.be

Nieuwssite van provincie Antwerpen

Hevige brand vernield loods in Kalmthout

Doorjesse veraart

sep 13, 2024 ,

Vrijdagochtend 13 september 2024 werden rond 07:28 uur de hulpdiensten opgeroepen voor een industriebrand aan de Heikantstraat te Kalmthout.

Tijdens het aanrijden van de eerste voertuigen was er al een hevige rookontwikkeling te zien, bij aankomst van de brandweer stond de loods die gebruikt werd als werkloods al volledig in lichterlaaie.

In de loods stond een mazouttank die de brandweer gecontroleerd heeft laten uitbranden, de brandweer zone Rand kwam met verschillende posten ter plaatse ook werden er extra tankwagens en een waterbuffer ter plaatse laten komen.

De rook was in de wijde omgeving zichtbaar, de brandweer heeft aan omwonenden gevraagd om de ramen en deuren toe te houden en de ventilatie uit te schakelen.

Rond 09:30 uur was de brand omschreven, de brandweer zone Rand zal nog een lange tijd moeten nablussen, maar de loodsen zijn wel volledig vernield, ook is het dak ingestort.

Tijdens de brand vielen er geen gewonden, ook raakten er geen dieren gewond en de ziekenwagen Kalmthout was preventief aanwezig.

De politie zone Grens regelde het verkeer.

Ook kwam de AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen) en de Noodplan coördinator ter plaatse.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.